Bourgogne Vinhandel
Burgundy er en meget fragmenteret vinregion, med en masse mindre vinproducenter og en meget unik vinhandel. Vignerons eller vinbønder kan eje så lidt som 2 rækker i en vinmark. I Bourgogne sælges det meste af den producerede vin til tredjemand, bedre kendt som negocianter, fordi aftapning ikke er økonomisk muligt for en lille avler. Negociants køber vine fra vinproducenter og aftapper og blander selv vinen. De fleste af dem er baseret i byen Beaune i Cote de Beauneand i Nuit St. Georges, og spiller en meget vigtig rolle i Bourgognes vinhandel. De mest kendte negocianter er Bouchard, også en af de ældste, Louis Jadot og Louis Latour.
I de seneste 30 år er tendensen dog gået hen og blevet, at vine i større grad puttes på flaske i domainerne, som konsekvens af at Bourgogneelskere og forbrugeres efterspørgsel efter autentiske vine er steget, “Mise en Bouteille a la propriété” eller vin aftappet i staten. Gennem årene har negocianter købt vinmarker op, hvilket har gjort at de nu i højere grad også selv kan producere deres egen vin. Selvom domæner ofte selv flasker deres vin, så har de ikke nok druer til at flaske den ønskede mængde, hvilket tvinger dem til at købe druer fra andre producenter. For at kunne skelne imellem hvilke vine i Bourgogne der er aftappet i domænet, så kan man kigge på korken. Hvis der står “Mise en Bouteille a la propriété” eller “Mis en Bouteille au Domaine”, er vinen tappet i domainet, og hvis der står “Mis en Bouteille dans nos caves” eller “Mis en Bouteille par..” er vinen tappet af en negociant.
Der eksisterer også en anden form for vinhandel i Bourgogne, som blev etableret i 1930, og stadig består af en form for cooperativer, hvor vinbønder samarbejder for at forene kræfterne og sænke omkostningerne med at investere i udstyr, vinfremstilling, aftapning og markedsføring.