Terroir og Klima
Bourgogne er en unik vinregion, hvor vinenes klassificering er baseret på kvaliteten af terroir. Det betyder, at Grand Cru vine kommer fra de marker, der har den bedste jordkvalitet. Klassificeringen fortsætter således, at de næstbedste vine, Premier Cru, kommer fra marker med den næst bedste jordkvalitet, og således fortsætter klassificeringssystemet.
Bourgogne har en stor variation i jorden, hvilket gør, at vinene er meget forskellige fra vingård til vingård. Bourgogne har over 400 forskellige typer af jord. Jorden er kalkholdig og indeholder ler og kalksten, som kommer fra forskellige geografiske epoker. Bourgogne sidder på en “seng” af Kimmeridgian-jord (kalksten dannet af forstenede østersskaller for milliarder af år siden), som gør at vinene kan få deres fremragende smag. Pinot Noir foretrækker at vokse på kalksten, mens Chardonnay foretrækker at vokse på en blanding af ler og kalksten. Bourgognes undergrund var engang havbund og dette gør at der er så stor variation jordsammensætningen at den kan ændre sig fra det ene jordstykke til det næste. Det at de fleste vine i Bourgogne er baseret på de to druevarianter, Pinot Noir og Chardonnay giver os muligheden for at opdage og nyde smagsforskellene så tydeligt.
Bourgogne har et kontinentalt klima, hvilket betyder kolde vintre efterfulgt af varme somre. På grund af landskabets variation; bakker, skråninger og fremherskende vinde, eksisterer der også mange”mikroklimaer,” som har stor betydning for terroir.