Vinens aroma
Vores “Vin og Aroma Workshop” er en vinsmagning, hvor vi vil opdage vinens aroma og buket gennem frugter, vingummi, juice og krydderier.
Vi vil smage syv forskellige vine:
1. Cremant de Bourgogne Rose (Sparkling Rose)
2. Macon 2011
3. Chablis 1. Cru Vosgros
4. Rioja Joven Vina Eizaga 2011
5. Cotes du Rhone 2011
6. Hautes Cotes de Nuits Cuvee Maelie 2009
7. Chianti Classico DOC
Vi vil lære om fremstillingen af vin og dennes effekt på aroma og buket-udviklingen, og om hvorfor en vin kan dufte af røde frugter eller æbler.
Spørgsmål relateret til vinens aroma
Vi vil også besvare nogle generelle spørgsmål relateret til vinens smag og aroma såsom:
Har alle druer den samme aroma?
Gør det en forskel, hvor druerne er plantet?
Ændrer det vinens aroma?
Hvad er smagen af jord i en vin?
Har vinens alder en betydning?
Har alkohol-indholdet en indflydelse på vinens smag?
- Aperitivo – Chianti vinsmagning
- Aromavinsmagning kun for piger
- Blinde-vinsmagning
- Bourgogne vinsmagning
- Champagne-smagning
- Mousserende vinsmagning med Champagne og Prosecco
- Ribera del Duero vinsmagning
- Rosé, hvidvin og ost
- Spansk vinsmagning og tapas
- Vertikal vinsmagning af Bourgogne 1. Cru vine
- Vin og chokolade
- Vin og ost
- Vinens aroma
- Vinens farve